Menu
Vaša korpa

Politika privatnosti


KUPA furniture design doo Visnjicka 49 11060 Beograd, PIB: 111919312, u svrhu svog poslovanja, prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti poštujući sve relevantne zakone i propise.

Molimo Vas pazljivo procitajte sledece informacije.

Kompanija Kupa postuje vasu privatnost i posvecena je zastiti podataka licnosti koje nam dostavite.

Kupa doo obradjuje podatake o ličnosti u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti podataka o ličnosti. Kupa kao rukovalac obrade podataka o ličnosti određuje svrhu i način obrade podataka o ličnosti i odgovoran je za čuvanje i korišćenje podataka o ličnosti u pisanoj i/ili elektronskoj formi.


SVRHA I PRAVNI OSNOV OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Kupa prikuplja i upravlja podacima o ličnosti u svrhu uspostavljanja kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge iz sopstvene ponude, kako bi ispunili zakonske i regulativne obaveze i u svrhu ostvarenja sopstvenih legitimnih interesa zakonitog poslovanja, kao i ako na to pristanete. Vaše podatke takođe koristimo i za poboljšanje iskustva kupovine, za direktan marketing, ili iz bezbednosnih razloga.


Vaše lične podatke možemo obrađivati u sledeće svrhe:

 • kako bi smo odgovorili na vaš upit ili zahtev
 • prodaje robe i usluga i zaključenje ugovora o prodaja na daljinu,
 • primanje i rešavanje prigovora, pritužbi i reklamacija,
 • dostava i montaža kupljene robe,
 • postupak naplate ili prinudna naplata dugova,
 • druge zakonske obaveze koje proizlaze iz poslovanja Kupa furniture design
 • obaveštavanje o promenama vezanim za uslove poslovanja


Podaci koje prikupljamo zavise od vrste usluge koju pružamo našim korisnicima i kupcima i vrste ugovora koji sklapamo sa našim klijentima. Zavisno od svrhe, možemo prikupljati i obrađivati vaše sledeće podatke:

 • osnovne lične podatke (ime i prezime)
 • osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, e-mail)
 • podatke vezane za korišćenje veb stranice www.kupa.rs internet prodavnice
 • podatke neophodne za sklapanje ugovora o potrošačkom kreditiranju.
 • ostale lične podatke neophodne za ostvarenje klijentovih prava baziranih na zakonskim odredbama o zaštiti potrošača


Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu saglasnost.


U slučaju kupovine, davanje traženih ličnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Kupa furniture design mogao dostaviti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obavezu. Ako ne ostavite tražene podatke Kupa furniture design neće moći da obradi Vašu narudžbinu i dostavi Vam naručenu robu.

Kod kupovine u webshopu potrebno je da nam date svoje ime i prezime, email-adresu (za potvrdu narudžbine) adresu dostave (za isporuku Vaše narudzbine), te telefonski kontakt (kako bi vas kontaktirali prilikom dostave narudzbine). Zavisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne ostavite ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupovine putem webshopa neće biti moguće.

Takođe, ako ne ostavite tražene podatke prilikom postavljanja upita, zahteva ili kupovine u našem prodajnom objektu, koji su nužni kako bi Kupa furniture design izvršila svoje ugovorne obaveze odnosno odgovorila na Vaš upit ili zahtev, Kupa furniture design možda neće moći da postupi na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupovinu željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtevom.


PRIMAOCI PODATAKA O LIČNOSTI

Zaštita vaše privatnosti, za nas je veoma važna, stoga nikada nećemo deliti vaše podatke o ličnosti sa trećim licem za svrhe koje nisu opisane u ovoj Politici. Kupa furniture design preduzima tehničke i organizacione mere kako bi se prikupljeni podaci o ličnosti obrađivali samo na način koji je u skladu sa navedenom svrhom.

Ukoliko je neophodno u svrhu izvršenja naših poslovnih aktivnosti, pristup podacima o ličnosti će biti omogućen trećim stranama i to:

 • državnim organima i organima javne vlasti koja u svrhu sprovođenja zakonskih obaveza imaju pravo pristupa podacima o ličnosti;
 • poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki

IT partnerima u okviru podrške i održavanja softvera, internet stranice i veb prodavnice

 • advokatima,
 • računovodstvenoj agenciji
 • finansijskim ustanovama (pružaoci usluge naplate i banke)
 • agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružaoci usluga za slanje e-pošte


OSTVARIVANJE PRAVA

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka, imate sledeca prava koja smo duzni da vam osiguramo

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravku
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na povlačenje saglasnosti
 • Prevo na prigovor nadzornom organu
 • Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši lični podaci te ako se obrađuju, pristup ličnim podacima i sledećim informacijama: svrsi obrade, primaocima ličnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primenjivim propisima).
 • Imate pravo na ispravku, brisanje ili ograničenje obrade, ličnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune lične podatke. Takođe, imate pravo na prenosivost Vaših ličnih podataka koje Kupa furniture design obrađuje.
 • Imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu ličnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših ličnih podataka za svrhe direktonog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranja profila.

Osim prigovora na obradu podataka o ličnosti podnesenog kod Kupa furniture prigovor na obradu ličnih podataka moguće je podneti i kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom.OBRADA PODATAKA O LIČNOSTI KOD PRUŽANJA USLUGE DOSTAVE, MONTAŽE I POVRAĆAJA

Za potrebe pružanja usluge merenja, dostave, montaže i povrata robe Urban-line prikuplja sledeće podatke:

 • ime i prezime
 • broj telefona
 • informacije o adresi za isporuku ili preuzimanje.

Navedene podatke ustupamo ugovorenim poslovnim partnerima, pružaocima logističkih usluga u svrhu izvršenja ugovorenih usluga. Partneri koji pružaju usluge ovlašćeni su od strane Kupa furniture design-a za obradu ličnih podataka kupaca isključivo u svrhu izvršenja ugovorenih usluga.


KOLAČIĆI ("cookies") I PRAĆENJE INTERNET AKTIVNOSTI

Kolačić je tekstualni fajl koju veb stranice koje posećujete skladište na korisnikov uređaj (računar, tablet, pametni telefon). Kolačići ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru. Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao.

Jedna od osnovnih svrha kolačića je da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama i da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

Kupa furniture design koristi kolačiće kako bi posetiocima olakšao i poboljšao pristup funkcijama koje im pruža Kupa.rs web stranica. Informacije koje prikupljamo kolačićima koriste se za pamćenje podešavanja i korisničkih aktivnosti na veb stranicama kao što su pregled artikala, kretanje po stranicama, stavljanje proizvoda u korpu, zanimljivi artikli ili artikli za poređenje i tako dalje.

Kolačiće korisnik može u svakom trenutku obrisati ili blokirati u postavkama svog internet pretraživača. Ako korisnik sa blokiranim kolačićima pristupi Kupa.rs veb stranicama određene funkcionalnosti na stranici neće biti moguće.


NEWSLETTER I UPOTREBA PODATAKA O LIČNOSTI ZA MARKETING

Ukoliko korisnik želi da prima obaveštenja o našoj ponudi putem elektronske pošte potrebno je da se prijavi na Newsletter. Kako bi ste se prijavili na naš newsletter dovoljno je da ostavite samo adresu email-pošte na koju želite da primate newsletter. U svakom trenutku korisnik može da izvrši odjavu sa našeg Newsletter-a u skladu sa uputstvima koje će dobiti elektronskim putem nakon prijave, kao i na svakom .

Kupa furniture design neće korisničke kontakt podatke date za prijavu na Newsletter deliti sa trećim stranama. Isto tako, ukoliko se korisnik nije prijavio za primanje Urban-line Newsletter-a, kao kupac ili korisnik, od nas može da dobije samo poruku vezanu za porudžbinu, plaćanje ili aktivnosti koje je sam lično zatrazio. Uz navedeno, Kupa furniture design će na korisnikovu email adresu dostaviti i informacije o promenama u vezi sa našim poslovanjem.


KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA


Za sva pitanja o načinu korišćenja podataka o ličnosti ili ostvarivanju prava na zaštitu podataka o ličnosti, možete nas kontaktirati lično, telefonom ili e postom.

Lično u prodajnom objektu Kupa furniture design, Visnjicka 49 Beograd

Pozivom na telefonski broj 063 254 253

Putem elektronske pošte poslate u sistemu Kupa.rs registrovane e-mail adrese na info@kupa.rs

Nezavisno od odabranog komunikacijskog kanala zahtev se podnosi lično tako da je radnicima Kupa furniture design-a omogućena identifikacija podnosioca zahteva.

Vaše upite i zahteve obradicemo bez nepotrebnog odlaganja u skladu sa zakonskim obavezama i informisaćemo vas o merama koje smo preduzeli.